Natuurlijke gezondheidsmiddeltjes

Krill.

Krill is een zwevende massa van transparante garnaalachtige schaal diertjes.
Ze behoren tot het zoöplankton en voeden zich met omega-3 rijke plankton en ijsalgen.
De omega-3 vetzuren uit Krill zijn water oplosbaar en worden beter opgenomen dan omega-3 uit visolie.

Krill heeft de werking het immuunsysteem te versterken en virussen af te remmen. Ook is het heel goed voor huid en haar.
Zelf gebruik ik het voor de katten wanneer er problemen zijn zoals verkoudheid, ontstoken oogjes of problemen met de luchtwegen. Het natuurlijk hulpmiddel is dan 2 blokjes door iedere maaltijd als de kat het lust kun je het ook zo geven. Het is heel fijn van structuur en door nat voer eten ze het meestal zo op.
In de bevroren blokjes Krill zit geen enkele toevoeging, ze zijn tenslotte bedoeld om aan vissen te geven.

Ook voor mensen is Krill heel gezond en is ook verkrijgbaar in olie en capsules. Krill veroorzaakt geen vis nasmaak zoals vaak wel het geval is bij visolie. De diepvries blokjes zijn meestal wel te verkrijgen bij aquaria winkels.

Propolis.

Persoonlijk ben ik een groot fan van Propolis, zowel in zalf als tinctuur of capsules om in te nemen.
Propolis is goed voor mens en dier. Het is de kithars waarmee bijen hun kolonie beschermen tegen infecties en ziekteverwekkers. Propolis ondersteunt het weerstands vermogen en bevorderd het genezings proces van wonden, het remt virussen af en dood bacteriën. Propolis is in vele vormen verkrijgbaar. De tinctuur is naar mijn idee de beste alleen is deze beslist niet lekker en dan ook niet makkelijk toe te dienen aan katten alleen al door de geur. Een kat gaat vooral op de geur van zijn eten af. Het is dan makkelijker een capsule te openen. Propolis zalf heeft een sterk helende werking.
Voor wie meer wil weten over Propolis is dit een goede link.
http://www.bijenraadsel.nl/ pdf/propoliswiebebraam.pdf

Tea tree, pas op zeer gevaarlijk voor katten!!!

Nog zo’n wondermiddeltje uit de natuur voor mens en dier.
De belangrijkste eigenschappen van Tea Tree olie zijn:

  • bacterie en schimmeldodend
  • ontstekings remmend
  • virus werend
  • slijmoplossend
  • Parasietwerend
  • Immuunsysteem activerend
  • Luchtzuiverend
  • Bevorderd de vorming van nieuw weefsel

Zoals gezegd is het middel helaas toxisch voor katten. En dat is echt jammer want het is een fantastisch middel, heb er zelf al veel baat van gehad. En omdat het bij al de andere dieren vooral paarden maar ook honden een heel goed werkzaam middel is wil ik het toch omschrijven.

Het heeft geen noemenswaardige bijwerkingen en irriteerde de huid niet. Het is zeer geschikt om wondjes mee te ontsmetten. Een druppel olie op het wondje is al voldoende. Uit ervaring weet ik dat op grotere infectie wonden de huid er om heen een tijdje rood en branderig aan kan voelen. Dat is de bacterie dodende werking. Er wordt gezegd dat het op grotere ontstoken wonden niet gebruikt mag worden maar voor mij was het, het enige middel wat werkte.

Een paar druppels in een emmer heet water is een prima ontsmettingsmiddel voor kennels of B.v stallen.

Ook bij jeuk, insecten beten of huidproblemen en zomereczeem bij paarden werkt het prima.
100 gram vaseline vermengen met 40 druppels tea tree houd ook ongedierte weg bij het paard.
Ook bij mok helpt een voetbad met deze olie. Bij ernstige wonden is het raadzaam om van binnenuit te behandelen om infectie te voorkomen.
Bij paarden b.v. 2x daags 4 druppels over het voer minstens 3 dagen en maximaal 14 dagen.

Tea Tree is voor bijna alles te gebruiken het is HET eerste hulpmiddel bij uitstek. Ook voor mensen.
Maar nogmaals pas op er straat voldoende beschreven waar het allemaal voor gebruikt kan worden maar er wordt nauwelijks gewaarschuwd voor het gebruik bij katten, dit heeft helaas al dodelijke gevolgen gehad.

Veendrenkstof.

Veendrenkstof is een bodemproduct bestaande uit verteringsresten van honderden verschillende bloemen, geneeskrachtige kruiden, grassen en vruchten. In de loop der jaren zijn deze planten in stilstaand water gevallen en naar de bodem gezonken, waarna een chemisch-biologisch proces de planten resten omzette in zwart lobbig veen.

Bepalend voor de samenstelling zijn de planten waaruit het is ontstaan. Bovendien speelt de plaats waar de veendrenkstof wordt gewonnen een rol met betrekking tot de mate van geschiktheid voor medicinale doeleinden en voor bijvoeding van dieren.

In Oostenrijk komt een veen type voor dat wordt aangeduid als Subfossiel. Het karakteristieke eigenschap van dit soort veen is dat het plotseling begraven is geraakt onder afzettingen van leem, zand en gesteente. Dit Supfossiele veen ligt nu vele meters onder het aardoppervlak.

Zoals af te leiden uit de er in voor komende planten soorten is dit veen ongeveer 7000 jaar geleden ontstaan. Dankzij de voortdurende afsluiting van de buitenwereld is dit veen zeer goed omgezet en gerijpt. Bovendien is het heel zuiver en praktiseren kiem vrij. Aan het veen worden geen chemicaliën toegevoegd.

Waar is veendrenkstof voor te gebruiken?

Het bevorderd de gezondheid van huid en vacht, helpt bij droge huid, schilfers en dorre vacht. Bij overmatig haar uitval of bij continue verharing, bij het niet in de vacht komen en bij haar wat steeds afbreekt. Helpt de haarwortel te versterken en bij dunne vacht implantatie. Het helpt bij het herstel van bijt en krab plekken en andere kale plekken in de vacht.

Spijsvertering.

Veendrenkstof is een hulpmiddel bij maag en darmstoornissen, zoals verstopping of juist diarree. Regelmatig terugkerende kolieken, rommelen van de maag, zand of mest eten. Veendrenkstof verbeterd de eetlust, het helpt bij de wederopbouw van de darmflora ( na b.v een worm kuur of antibiotica) het voorkomt rottingsverschijnselen in de darm en stimuleert de werking van de lever. Het werkt ontgiftend en help bij voorkoming van bloedarmoede en infectie ziekten. Het zorgt voor een betere benutting van het voer, betere vruchtbaarheid en verhoging van de weerstand. Bij paarden zorgt het ook voor gezonde gladde hoeven.

Dit is zo’n enorme lijst dat het bijna onwerkelijk lijkt en toch heb ik er persoonlijk veel positieve reacties over gehoord. Ik ga het dan ook zelf aan mijn huis apotheek toevoegen. Vooral bij de Bengalen welke toch nog al eens darm problemen hebben is het blijkbaar heel succesvol ingezet, maar ook bij honden wordt het veel gebruikt. Het heeft nauwelijks smaak of geur omdat er geen vitaminen of synthetische stoffen zijn toegevoegd en het kan zonder enig risico aan ieder voer worden toegevoegd.

Het product staat onder controle van het onderzoek instituut voor veeteelt producten. Het kan worden toegepast bij diverse diersoorten zoals honden, katten, paarden, runderen, vogels pluimvee, konijnen enz.

Prolisan.

Dit middel kan gebruikt worden om het lichaam van mens en dier en het milieu te reinigen van (bijna) alle soorten vervuiling.
Het heeft een sterke harmoniserende en stimulerende werking op alle levende organen en organismen.

Vaak is het lichaam binnen enkele weken tot maanden weer in balans en is de aandoening sterk verbeterd of geheel verdwenen. In eerste instantie werd het middel gebruikt in de landbouw ter verbetering van de bodem en voor het onderdrukken van planten ziekten.

Prolisan heeft bij dieren de zelfde werking als bij mensen, het kan ook gebruikt worden voor het reinigen van (afval) water, water in aquaria en zwembaden.

Toepassingen van Prolisan.

Het kan in principe voor de gehele verzorging van het lichaam gebruikt worden en kan ingezet worden ter verbetering van de algehele gezondheid na een operatie of ziekte.

Een specifiek gebruik voorbeeld voor oog problemen: druppel voor oogverzorging en/of vermoeide, rode of geprikkelde ogen, dagelijks enkele druppels prolisan in het oog. Dit ondersteunt de normale doorbloeding in het oog en us Gied voor het gezichtsvermogen.

Prolisan is er voor vele toepassingen vooral toegespitst op gebruik voor de mens, maar zoals gezegd heeft het de zelfde werking bij dieren.

Voor meer info: Green Balance Prolisan