De Savannah

Een Savannah Kat is ontstaan uit een kruising tussen een Serval en een huiskat. Ze hebben een lang, slank lichaam, staan hoog op de poten, hebben grote oren, ocelli aftekening is een pre. Mooie donkere spots hebben de voorkeur maar ook de streeptekening is toegestaan (geen rozetten). Ze hebben een wilde look.

Ze worden ook wel eens honden onder de katten genoemd dit heeft dan toch meer te maken met hun karakter. De Savannah is zeer intelligent en leert makkelijk, zo kan je ze leren te apporteren, zitten op bevel en wandelen aan een tuigje.

Zowel het wilde karakter als de afmeting van de Savannah wordt nog al eens overdreven. De Savannah speelt heel graag en persoonlijk heb ik nog geen kat gehad welke liever en voorzichtiger met kleine kinderen omgaat.

Het gewicht van een volwassen Savannah bedraagt tussen de 4 en 9 kilo, daarbij zijn de mannetjes beduidend groter dan de vrouwtjes. Ook de generatie speelt hierin mee, een vroege generatie zal veelal groter zijn dan een kat die al verder van de Serval af staat. Hierbij moet ik wel zeggen dat deze eerste generaties niet echt geschikt zijn om in een appartement te houden.

Ook is een Savannah kater in de meeste gevallen pas vruchtbaar vanaf de 5e generatie, er zijn maar enkele uitzonderingen bekend waarbij een F4 al vruchtbaar is. Dat een Savannah de ruimte nodig heeft spreekt voor zich, het zijn zeer actieve katten welke beslist niet de hele dag in de vensterbank liggen.

De Savannah is dan ook lang niet geschikt voor iedereen. Wij zijn er persoonlijk op tegen wanneer men een Savannah als enig huisdier zou houden, ze hebben echt een speelkameraadje nodig, dit kan zowel hond als kat zijn.Al met al is voor ons de Savannah de meest geweldige kat die er maar bestaat.