Kitten informatie

Regelmatig hebben wij nestjes binnen de Cattery, daar wij in het bezit zijn van verschillende generaties, zullen er ook verschillen in de kwaliteit van de nestjes zijn. Het is dus ook onmogelijk een vaste prijs voor de kittens te hanteren.

Zo zal een F6 B goedkoper zijn dan een F6 SBT. (Voor uitleg afkortingen kijk bij stamboom uitleg) ook voor een kitten waar van ons niet mee gefokt mag worden betaald u minder. Een fokverbod kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat wij de kwaliteit niet van dien aard vinden dat deze bij zou kunnen dragen tot verbetering van het ras.

Omdat dit niet altijd al vroeg zichtbaar kan er gekozen worden om de kittens niet te castreren zodat hier altijd nog op terug gekomen kan worden. Ook kan het zijn dat wij een lijn voor ons zelf willen houden of niet zo sterk willen vermeerderen dat alleen de aller mooiste voor de fok beschikbaar zijn.

Het zou ook zo kunnen zijn dat de fokker van een van onze katten deze regel aan ons heeft opgelegd waardoor wij de kittens niet voor de fok mogen verkopen.

Wanneer er een nestje kittens geboren wordt krijgen deze alle benodigde aandacht en zorg om uit te groeien tot gezonde en sociale dieren. Dit wil zeggen dat ze naast de inentingen, ontwormingen en de chip ook gecontroleerd worden op hun gezondheid door de dierenarts. Normaal gesproken mag een kitten met 13 weken verhuizen maar bij de geringste twijfel zoals diarree of een ent reactie zal het kitten zo lang als wij nodig vinden bij ons blijven, dit alles natuurlijk in samenspraak met de dierenarts. Ook is het mogelijk dat u niet in de gelegenheid bent om het kitten rond die tijd op te halen daar over zijn altijd goede afspraken te maken. Wij berekenen hiervoor geen extra kosten. Wel vragen wij een aanbetaling op het kitten bij reservering dit zal ongeveer 1/3 van het uiteindelijke aankoop bedrag zijn. Dit bedrag wordt bij annulering niet terug betaald, het is een zekerheid voor zowel u als ons dat u het kitten ook daadwerkelijk op komt halen. Ook ontvangt u van ons een simpel koop contract met daarin enkele regels voor zowel u als ons. Het spreekt voorzich dat het kitten in het bezit is van een stamboom of afstambewijs en ook krijgt u bij ophalen van het kitten een eigendomsbewijs mee.

Mocht u hoe dan ook nog vragen hebben, kunt daarmee natuurlijk altijd bij ons terecht en zullen wij ons inspannen deze op te lossen.

Laatste tijd hoor ik steeds vaker dat er Cattery’s zijn waarbij men het aangekochte Savannah kitten al met een leeftijd van 9 weken mee naar huis mag nemen.
Bent u zich er van bewust dat deze kittens maar een vaccinatie gehad hebben en dus onvoldoende beschermd zijn? Zeker wanneer de kittens een kleine week na deze vaccinatie al weg gaan! Sommige Cattery’s vaccineren ook nog eens met levend virus, lees over de risico’s bij het onderdeel vaccineren.

Wij begrijpen dat wanneer u een kitten koopt u hem heel graag mee naar huis wil nemen, maar bedenk dat de advies leeftijd tussen de 13 en de 16 weken ligt en dit niet zonder reden is. Bijna elke Cattery zal zeggen dat de kittens in huis opgegroeid zijn, helaas is dit nog steeds niet altijd waar. Vaak zit zo’n kitten tot een week of zes , zeven met moeder en eventuele broertjes of zusjes in een aparte ruimte, hoeveel tijd is er dan nog voor een goede socialisatie. Bij hoge generaties gebeurd het wel dat de kittens rond deze leeftijd gescheiden worden van de moeder om gesocialiseerd te worden, dit is op zich normaal , je kan over het algemeen een F1 b.v. niet in je huiskamer houden en de moeder poes kan soms zo beschermend naar haar kittens zijn dat je er niet goed bij kan komen.
Dit soort maatregelen zijn dan noodzakelijk, maar net zo noodzakelijk is het deze kittens dan wel in de huiskamer te socialiseren waar zij met voldoende mensen, dieren en huiselijke geluiden in aanraking komen. Dit gebeurd helaas niet altijd en als het al wel gebeurd is 1 a 2 weken veel te kort.
Wanneer een kitten zo zijn leven begint is de kans groot dat u misschien zelfs als onervaren katten liefhebber voor grote, onnodige problemen komt te staan. Is het niet veel beter voor zowel u als het kitten dat er iets langer gewacht wordt maar u dan wel een kitten krijgt wat onbevangen, zonder angst bij u in huis komt en niet direct naar de arts moet voor de tweede enting en soms zelfs de chip.

Wanneer u een kitten van ons mee naar huis neemt

is deze met liefde en verantwoordelijkheid grootgebracht

Het is vanzelfsprekend dat wij dat ook van u verwachten.

Een Savannah is geen kat om zomaar los te laten lopen en al zijn er uitzonderingen waar het wel mogelijk is, wij raden dit in de meeste gevallen af.

Wanneer u uw kat toch mee naar buiten wil nemen, leer hem/ haar dan aan een lijn te lopen of bekijk de mogelijkheden uw tuin of balkon (gedeeltelijk) af te zetten.

Geef hen jaarlijks de benodigde entingen ontwormingen en controles.

Bij eventuele vragen of problemen mag u uiteraard altijd contact met ons opnemen, onze verantwoording stopt niet bij verkoop! Van uw kant zouden wij het heel fijn vinden wanneer u ons zo af en toe van het wel en wee van uw kat op de hoogte zou willen houden en natuurlijk het liefst met foto’s!

Natuurlijk hopen wij dat iedere nieuwe  Savannah eigenaar net zo veel plezier beleefd aan de nieuwe huisgenoot als wij!

Koopovereenkomst kitten

Bij reservering vragen wij een aanbetaling ongeveer 30% van het totale aankoop bedrag.

Bij annulering om welke reden dan ook wordt dit bedrag nooit terug betaald. Om zowel het kitten/volwassen dier, dan wel ons zelf te beschermen tegen impuls aan kopen wordt bij terug brengen van het dier om welke reden dan ook nooit het volledige bedrag terug betaald maar hooguit de helft. Het is voor een kat/ kitten niet prettig en ook niet gezond steeds opnieuw te moeten verhuizen.

Ook wordt een dier wat eenmaal weg geweest is vaak niet meer geaccepteerd in de groep en is vaak ook moeilijker verkoopbaar.  Daar komt bij dat wij wanneer u ook nog andere huisdieren heeft de kat opnieuw moeten testen op gezondheidsproblemen en wij zullen het dier in de tussentijd apart moeten houden.

Wij zullen u bij interesse voor een kitten/ kat wijzen op onze website en gaan er dan ook van uit dat u bekend bent met deze regels.